Meisje overleden na aanrijding

maandag 3 augustus 2009

Dit is een persbericht van de gezamenlijke hulpdiensten, politie, brandweer en Ghor, de gemeente Vught en slachtofferzorg.
Rond het middaguur is op een paardenboerderij in de gemeente Vught een 7-jarig meisje uit 's-Hertogenbosch overleden als gevolg van een aanrijding met een vorkheftruck. Het meisje was daar met een groep van ongeveer 30 leeftijdgenootjes uit de omgeving voor een ponydag. De boerderij, De Zwaluwhoeve, had deze week een ponyweek georganiseerd voor drie groepen kinderen. Op een gegeven moment liep het meisje over het terrein. Op datzelfde moment kwam er van de andere zijde een vorkheftruck beladen met strobalen. Door een noodlottige samenloop van omstandigheden merkten het meisje en de bestuurder van de truck, een 30-jarige vrouw uit Vught en eigenaresse van de boerderij, elkaar niet op. De truck raakte het meisje waarbij ze zwaar letsel op liep. Direct werden de hulpdiensten gewaarschuwd, personeel van de ambulancedienst, bemanning van de traumaheli, politie, brandweer en slachtofferhulp waren snel ter plaatse. Met man en macht is getracht het leven van het meisje te redden maar het mocht niet helpen. De familie van het slachtoffer was ook direct gewaarschuwd en waren ter plaatse. De technische recherche van de politie heeft op de boerderij een onderzoek verricht. De bestuurster van de truck is voor verhoor naar het bureau gebracht. Via de gemeente is direct een opvanglocatie geregeld in de brandweerkazerne in Vught. De groep kinderen inclusief hun begeleiders zijn per touringcar naar de kazerne gebracht waar de ouders van deze groep in kennis gesteld zijn en hun kinderen kwamen halen. In de kazerne waren mensen van slachtofferhulp, Juvans en Reinier van Arckel aanwezig om de kinderen, begeleiders en ouders op te vangen. De loco-burgemeester van Vught, dhr. W. Kraanen, heeft zich persoonlijk op de hoogte gesteld van de situatie en heeft met kinderen, begeleiders en ouders gesproken. In de loop van de middag zijn alle kinderen door hun ouders opgehaald. Er is aan iedere betrokkene nazorg aangeboden. Indien men nog directe nazorg behoeft kan men contact opnemen met Juvans op 073-6444244.

bron: politie.nl | Categorie: ongeluk


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in 's-Hertogenbosch | 112 alarmeringen 's-Hertogenbosch | Goedkoop Tanken in 's-Hertogenbosch | Supermarkten in 's-Hertogenbosch | Weerbericht 's-Hertogenbosch