Doorzoekingen in witwasonderzoek

donderdag 14 januari 2016

Vlijmen/Lith - De politie heeft donderdagmorgen doorzoekingen verricht op vijf verschillende locaties in Vlijmen, Lith, Ammerzoden en Heusden. Daarbij zijn onder andere (financiële) administratie en diverse vervoersmiddelen in beslag genomen. Ook werd beslag gelegd op een chalet van de 52-jarige verdachte uit Vlijmen op een recreatiepark in Lith.

Dit chalet was één van de locaties waar een doorzoeking plaats vond. Verder werden de woning van de verdachte, een nabijgelegen paardenstal en –weide en een tweetal winkels van zijn partner in Heusden en Ammerzoden doorzocht. Deze vrouw is eveneens verdachte in dit onderzoek. Gespecialiseerde zoekteams van defensie hebben de politie geassisteerd bij de doorzoeking van de woningen en de paardenstal.

De man en de vrouw worden verdacht van witwassen. Tijdens de doorzoekingen werden diverse gegevensdragers en overige administratie in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook werd een zogenoemd conservatoir beslag gelegd op een speedboot, twee auto’s, diverse bankrekeningen en een chalet, enkele duizenden euro’s contant geld, twee elektrische fietsen, een TV en enkele stukken bijzonder gereedschap. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning. Illegale activiteiten zijn bijna niet uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting.

Zo verwerven criminelen zich een plek in de bovenwereld. Het aantal manieren waarop de politie hiertegen kan optreden is groot. Samenwerking met anderen is hierbij van doorslaggevend belang. Het gaat om samenwerking met bedrijven, overheden, instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers.

Het aanpakken van (de georganiseerde) criminaliteit gebeurt integraal. De aanpak bestaat niet alleen uit boeven vangen: de strafrechtelijke aanpak. Bestuurlijke maatregelen door gemeenten zijn net zo belangrijk, evenals oplettende burgers die de politie van tips voorzien. Instanties zoals banken, douane en belastingdienst kunnen de politie zicht geven op bijvoorbeeld witwassen, illegale goederenstromen en fraude.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in 's-Hertogenbosch | 112 alarmeringen 's-Hertogenbosch | Goedkoop Tanken in 's-Hertogenbosch | Supermarkten in 's-Hertogenbosch | Weerbericht 's-Hertogenbosch