Mannen opgepakt voor illegaal vuurwerkbezit

zaterdag 13 december 2014

Rosmalen - Een 29-jarige man uit Rosmalen en een 30-jarige inwoner van Vught werden vrijdagmiddag aangehouden voor illegaal vuurwerkbezit. De politie nam ongeveer 600 kilo in beslag, waaronder 24 stuks Super Cobra 6.

Agenten stelden een onderzoek in nadat informatie was ontvangendat in de woning van de Rosmalenaar mogelijk een grote hoeveelheid vuurwerk zouliggen. De man was niet thuis, maar meldde zich op verzoek van de politie samenmet de Vughtenaar bij zijn woning. Het genoemde vuurwerk lag in huis. Omdat demannen verklaarden samen eigenaar te zijn, werden ze allebei meegenomen naar hetbureau voor nader onderzoek. Ze zitten nog vast. Het vuurwerk werd in beslaggenomen en direct overgebracht naar een speciaal daarvoor bestemde, veiligeopslaglocatie.

Zeer gevaarlijk

De aanwezigheid van een dergelijke grote partij zwaar vuurwerkin een woning midden in een woonwijk vormt een serieus gevaar voor de omgeving.Als dit tot ontploffing komt zijn de gevolgen vaak desastreus. Met name deaangetroffen Cobra's zijn door hun grote explosieve kracht en instabiliteit erggevaarlijk. Cobra's worden gerekend tot de zgn. Big Five.

Meld vermoeden illegaal vuurwerk

Als u vermoedt dat in uw woonomgeving mogelijk zwaar illegaalvuurwerk wordt opgeslagen en/of wordt verhandeld, roept de politie u met klem opdit voor uw eigen en andermans veiligheid te melden. Belt u dan direct met hetlandelijk politienummer 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, kunt u uwinformatie kwijt via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Informatie over vuurwerk

Meer informatie over de regels rondom vuurwerk en de mogelijkegevaren daarvan, vindt u door op de onderstaande link te klikken.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in 's-Hertogenbosch | 112 alarmeringen 's-Hertogenbosch | Goedkoop Tanken in 's-Hertogenbosch | Supermarkten in 's-Hertogenbosch | Weerbericht 's-Hertogenbosch